E ok să-ţi spui deschis părerea.
Să știi cînd şi cum e cu totu' altceva.

 

   Login

 

Oct 25

Written by: Napoleon Bonaparte
10/25/2011 1:46 PM 


Recentul accident produs de Huidu a adus multe comentarii la care aș vrea să adaug o tușă. Aș dori să citiți acest articol în următorul context - Șerban Huidu este vinovat de moartea a trei persoane.

Prima idee - sentimentul românesc al fiinţei în gip. Întradevăr sîntem stresați de jmekerii în gip, merțan sau beemveu, dar la fel de criminali sînt și cei în cazane și cei în mașini normale. La fel de criminali sînt cei care se zgîrcesc și nu-și schimbă cauciucurile. Tot oameni omoară pe stradă și cei care nu-și fac verificările tehnice.

Secunda - compasiune sau dreptate. Compasiune pentru tragedia omului sau să cerem pușcărie - între cele două s-au împărțit comentariile teviste. Întrebarea este de ce s-ar exclude cele două idei. Nu avem compasiune dacă cerem dreptate?

Terța - blestemul cîștigătorului la loto. Foarte mulți pe care i-a lovit norocul au scăpătat relativ repede. Extinzînd ideea ma gîndesc la blestemul succesului (în afaceri sau în teve sau în general). Omul care are succes într-un domeniu ajunge să se creadă invincibil în orice întreprindere. Cu atît mai mult cei care au succes într-un mediu snob și plin de rechini cum este televiziunea. Apoi îl lovește blestemu': vezi DSK, vezi Huidu și ceilalți.

Quadra - culpa și suspendarea. Instituția „cu suspendare” este necesară în aplicara legii, n-o vom dezbate aici. Culpa vine de la idea că nimeni nu se urcă dimineața în mașină cu intenția de a omorî pe cineva. Problema apare la aplicare: de ce o vacă care depășește o coloană întreagă și omoară doi oameni ia cu suspendare? Dacă încalci normele rutiere cu nesimțire este ca și cînd ai trage cu pistolul la întîmplare fără intenția de a omorî pe cineva. Mă gîndesc că madam Păunescu trebuia să aibă parte de circumstanțe agravante.

Quinta -N.

Tags:

Your name:
Your email:
(Optional) Email used only to show Gravatar.
Your website:
Title:
Comment:
Add Comment   Cancel 
Home  |  Lazy admin wiki  |  Hyde Park  |  books  |  miscellaneous
Copyright 2009 by Napoleon Bonaparte    Terms Of Use   Privacy Statement