E ok să-ţi spui deschis părerea.
Să știi cînd şi cum e cu totu' altceva.

 

   Login

 

Oct 13

Written by: Napoleon Bonaparte
10/13/2011 11:33 AM 


Steve Jobs n-a fost un geniu tehnic. Zilele-astea am auzit că a inventat PCul, că datorită lui Mac-ul a fost primul computer cu interfață grafică, că a revoluționat industria. Greșit, greșit și greșit.

1. PCul este opera lordului Sinclair. El a desenat arhitectura NorthBridge-SouthBridge pe care-o folosesc toate PCurile actuale. Înainte IBMurile și Mac-urile nu erau decît o adunătură de chipuri. Simplificarea arhitecturii a dus la boom-ul PCurilor și la scăderea costurilor. Pînă și numele de PC vine de la Sinclair QL Professional Computer.

2. Interfața grafică și mouse-ul sînt folosite prima dată de Xerox!

3. E adevărat că SJ a avut un cuvînt greu în industrie, dar revoluție e cam mult. A fost un businessman care a înțeles că locul PCului e pe masa consumatorului și nu în centrele de calcul. Dar nu a fost singurul și mai ales nu Mac a fost cel care a adus un computer la îndemîna oricui (ci Windows). Mai aproape de zilele-noastre, au fost mulți cei care au înțeles că PCurile nu mai dețin monopolul în industrie, dar el a fost primul care a avut curajul să parieze pe această idee.

N.

Tags:

Your name:
Your email:
(Optional) Email used only to show Gravatar.
Your website:
Title:
Comment:
Add Comment   Cancel 
Home  |  Lazy admin wiki  |  Hyde Park  |  books  |  miscellaneous
Copyright 2009 by Napoleon Bonaparte    Terms Of Use   Privacy Statement